Skip to main content

De HandboogLiga : HBL

hbl                     

De Handboogliga VZW is de enige gesubsidieerde unisportfederatie in Vlaanderen die handboogschieten op doel aanbiedt.

In samenwerking met haar clubs promoot en bevordert de Handboogliga VZW het handboogschieten op recreatief, competitief en topsportniveau. Ons aanbod richt zich naar een zo breed mogelijk publiek waarbij er een combinatie van plezier, educatie en resultaat centraal staat.

Lijst van aangesloten clubs

Doelstellingen

De Handboogliga heeft enkele doelstellingen die het in de komende beleidstermijn wil gaan realiseren. Hiervoor doet het beroep op zijn secretariaat en tal van comités die door vrijwilligers worden bevolkt.

Doelstelling 1) Het organiseren van competitiesport
De Handboogliga wil een ruim aanbod van competitie wedstrijden aan de leden aanbieden. Er zijn verschillende soorten competitievormen voor het indoor als het outdoor seizoen. Zowel Recurve, Compound, Longbow, Barebow als Hunting bow schutters vinden een wedstrijd naar hun keuze.

Doelstelling 2) Het organiseren van recreatiesport
Naast de competitiewedstrijden wil de handboogliga ook recreatieve wedstrijden of schietmogelijkheden aanbieden. Hierin primeert de "fun" factor boven de competitiedrang.

Doelstelling 3) Het organiseren van kaderopleidingen en bijscholingen
Om onze trainers een kwalitatieve ontwikkeling te laten genieten wordt in samenwerking met de Vlaamse Trainer school gewerkt aan verschillende opleidingen. De initiator Boogschieten loopt al sinds enkele jaren en ook de Instructeur B zal vanaf 2013 georganiseerd worden. Ook voor de scheidsrechters zullen er opleidingen opgestart worden.

Doelstelling 4) Het begeleiden en informeren van onze sportclub
De Handboogliga wil in de toekomst meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van de clubs. Het wil daarnaast de clubs begeleiden in de bestuurs en administratieve werking.

Doelstelling 5) Promoten van de eigen sporttak
Door middel van promotionele acties zoals initiaties, promostanden, kennismakingsdagen wil de Handboogliga de sport kenbaar maken aan het grotere publiek. Door middel van een nieuw promotieproject wil de Handboogliga in deze komende beleidstermijn onze sport promoten.

Hoofdsponsors

Ethias
Be Gold
Easton Archery
lotto

Wij zijn lid van

fita
logo coib
emau
IFAA

Contact RBA

Bureau
Marathonlaan, 1 
B - 1000 Brussel

Postadres
Royal Belgian Archery
M. Patrick Wiggeleer 
Kasteelstraat 7 b5 
B - 1853 Strombeek-Bever

E-mail 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.