Skip to main content

Handboogschieten gezond?

Ja hoor. Die claim durven we wel aan. Want stiekem wandelen handboogsporters meer dan ze denken. En wandelen is gezond. Bij 25m1p-kampioenschappen loopt die afstand op tot bijna 3 kilometer en bij een klassieke FITA is dat zelfs meer dan 4 kilometer. En dan is er nog geen pijl geschoten. En reken maar dat ook dat energie kost.

Goede voeding kan tijdens wedstrijden het verschil tussen winst en verlies betekenen. Een beetje wedstrijd duurt al snel langer dan een uur. Met zo’n 25m1p-kampioenschap ben je al snel een uurtje of drie zoet. En een klassieke FITA of een 3D-wedstrijd duurt gemakkelijk van 9 tot 15.30 uur. De combinatie van het lopen en het voortdurend concentreren maken dat goed eten en drinken belangrijk.

Dat concentreren is natuurlijk de kern van de handboogsport. Goed concentreren  is nodig om goed te kunnen schieten. Het is duidelijk dat fittere handboogsporters beter presteren; de invloed van weer en wind is op hen minder dan op minder fitte sporters. Zorg dus goed voor jezelf!

Goed voor jezelf zorgen betekent onder andere gezond eten en voldoende bewegen. Boogschieten hoort past daar zeker in. Maar zelfs als je ieder weekend een klassieke FITA of veldronde schiet, dan is regelmatig wandelen of fietsen gezond. Maar ook zwemmen is een bijvoorbeeld een prima aanvulling op je handboogtraining.

Meer info kan je terug vinden op de website van de Handboogliga

Hoofdsponsors

Ethias
Be Gold
Easton Archery
lotto

Wij zijn lid van

fita
logo coib
emau
IFAA

Contact RBA

Bureau
Marathonlaan, 1 
B - 1000 Brussel

Postadres
Royal Belgian Archery
M. Patrick Wiggeleer 
Kasteelstraat 7 b5 
B - 1853 Strombeek-Bever

E-mail 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.