Skip to main content

La ligue néerlandophone BSV

hbl                     

Boogsport Vlaanderen VZW is de enige gesubsidieerde unisportfederatie in Vlaanderen die handboogschieten op doel aanbiedt.

In samenwerking met haar clubs promoot en bevordert Boogsport Vlaanderen VZW het handboogschieten op recreatief, competitief en topsportniveau. Ons aanbod richt zich naar een zo breed mogelijk publiek waarbij er een combinatie van plezier, educatie en resultaat centraal staat.

Lijst van aangesloten clubs

Doelstellingen

Boogsport Vlaanderen heeft enkele doelstellingen die het in de komende beleidstermijn wil gaan realiseren. Hiervoor doet het beroep op zijn secretariaat en tal van comités die door vrijwilligers worden bevolkt.

Doelstelling 1) Het organiseren van competitiesport
Boogsport Vlaanderen wil een ruim aanbod van competitie wedstrijden aan de leden aanbieden. Er zijn verschillende soorten competitievormen voor het indoor als het outdoor seizoen. Zowel Recurve, Compound, Longbow, Barebow als Hunting bow schutters vinden een wedstrijd naar hun keuze.

Doelstelling 2) Het organiseren van recreatiesport
Naast de competitiewedstrijden wil Boogsport Vlaanderen ook recreatieve wedstrijden of schietmogelijkheden aanbieden. Hierin primeert de "fun" factor boven de competitiedrang.

Doelstelling 3) Het organiseren van kaderopleidingen en bijscholingen
Om onze trainers een kwalitatieve ontwikkeling te laten genieten wordt in samenwerking met de Vlaamse Trainer school gewerkt aan verschillende opleidingen. De initiator Boogschieten loopt al sinds enkele jaren en ook de Instructeur B zal vanaf 2013 georganiseerd worden. Ook voor de scheidsrechters zullen er opleidingen opgestart worden.

Doelstelling 4) Het begeleiden en informeren van onze sportclub
Boogsport Vlaanderen wil in de toekomst meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van de clubs. Het wil daarnaast de clubs begeleiden in de bestuurs en administratieve werking.

Doelstelling 5) Promoten van de eigen sporttak
Door middel van promotionele acties zoals initiaties, promostanden, kennismakingsdagen wil Boogsport Vlaanderen de sport kenbaar maken aan het grotere publiek. Door middel van een nieuw promotieproject wil Boogsport Vlaanderen in deze komende beleidstermijn onze sport promoten.

Sponsors principaux

Ethias
Be Gold
Easton Archery
lotto

Memberships

fita
logo coib
emau
IFAA

Contact RBA

Bureaux - Kantoor
Avenue de Marathon, 1 
B - 1000 Bruxelles

Adresse postale - Postadres
Royal Belgian Archery
M. Patrick Wiggeleer 
Kasteelstraat 7 b5 
B - 1853 Strombeek-Bever

E-mail 
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.